Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2007-12-08

Групийз

Време - август миналата година. Място - Каварна.
Сцената е тъмна, тъй като подгряващата група се е оттеглила. Клишето гласи, че еди-кое си нещо се очаквало със затаен дъх. Никакъв затаен дъх - всички скандират! Скандират "ЛЮБЭ! ЛЮБЭ!" - любимците си, заради които сме пропътували стотици километри.
До този момент публиката се състои от млади, добре образовани хора, така и от солидни люде на средна възръст - мъже и жени.
Изведнъж прожекторите избухват в ослепителна светлина и на сцената се появат Николай Расторгуев и момчетата му.
На нормалните хора около мен, включително и на мен самия, става нещо. Екстаз. Мнозина започват да пищят и викат неистово.
В този момент разбрах как се чувстват "групийз" - пищящите тийнейджърки, обикалящи навсякъде с поп-любимците си. Мисля си, че не е нормално да реагираме така. По този начин обаче пред публика са излизали и "Бийтълс", самоуспокоявам се.
Музикантите от "Любэ" ни демонстрираха перфектно сценично поведение, за което публиката благодари с това, че пяхме заедно с тях всичките им текстове в продължение на час и половина.
Последва бис.
След това вокалистът Николай ни каза "Пока!". Знаехме, че няма да излязат повече. Техниката беше изключена. Зрителите на концерта обаче не спряхме да крещим имената на любимците си. И тогава... случи се нещо невероятно, възможно само между славяни или на Балканите - разчувствана от приема, бандата излезе отново. И стана много смешно, защото искаха да пеят, пък им бяха изключили електрозахранването. Включиха го, де.
Когато след няколко месеца "Любэ" дойдоха отново за концерт в Зала 1 на НДК, не успях да присъствам. Но всички от първия концерт бяхме доволни, защото българската публика си заслужихме второто гостуване.
Ето и песента, с която откриха втория бис. Песента, с която Класическата ме изпрати на завършването, тъй като всеки път се просълзявам на нея...

За руския жанр военен шансон :
http://avtomat2000.narod.ru/
http://www.bratishka.ru/gallery/

Няма коментари: