Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2008-02-08

Таньо Черния и внучка му


Отдавна съм отвратен от българската журналистика, като няколкото изкллючения само подчертават правилото.
С известен мазохизъм сдобих днешния брой на "Политика".
На средната страница, където традиционно се намират три колонки с представяния на актуални тази седмица люде, прочетох очеркчето за Сесил Каратанчева.
Авторът, Иван Мастаргаков, е просто момче, хиляди пъти съм го улавял в каквито се сетите грешки или тъпизми, ама този път беше надминал себе си. Не бива да му се сърдим, толкова умее, както гласи лафът от Дивия Запад. Като цяло, тези материали се пишат в жанра на "жълтия" портрет, като се нахвърлят положителни и отрицателни характеристики. По този начин се цели внушаване на достоверност и обективност, но резултатът често е незадоволителен, а анализът - безкрайно повърхностен.
Погнуси ми се душата от друго - през цялото време, докато четях, имах чувството, че материалът е поръчан от платежоспособния татко на Сесил.
Сесил. Как звучи само, а? Някак по-европейски, гали ухото на средния сноб, простак и/или бизнесмен. А в комбинация с Каратанчева (на Черния (Кара) Таню/ьо) направо трепе рибата.
Момичето не е виновно, че така се казва, да са мислили родителите.
Проблемът е, че пасквилчето на Иванчо е ода на едно доста съмнително поведение. Иване, "всяка ода става реквием", пише поетът Иван Динков. (що не видиш http://mkaragyozov.blogspot.com/2007/12/blog-post_14.html)
Първо, Сесил е безкрайно невъздържана. Псува като каруцар при изкачване на някой рът. А забравя, че в чужбинва, на турнири като "Ролан Гарос", тя е и лице на България. Тя ще е следващия Максим Стависки, защото до момента има ред наказания за бясното си каране.
На следващо място, наложеното на Сесил наказание за употреба на допинг остана неизяснено. За Иван това е повод за плач Йеремиев от типа - пак ни прецакаха българите. Дори и така да е, сами сме си виновни, че загубихме силните си позиции във всички спортове, в олимпийското движение, във футбола. Освен това, версиите за допинг
скандала от нейния щаб се сменяха като женско настроение - тя не вземала нищо по-различно от стандартни добавки, та до била бременна, правила аборт, от това хормоните й се разбъркали (тогава на 16 години). К*рволяк, значи, би реагирал някой като нея - по-цапнат в устата.
Бащата, бизнесмен, се жали, (че похарчил луди пари по нея. Спрака в "Уи(с)кипедия" показва, че тя до момента е спечелила ок. 340 хил долара от участие, така че май аритметиката не сочи пасив.
Най-скандален обаче остава отказът й да се присъедини към националния отбор, за да не загърби личните си ангажименти.
Факт, достоен журналистите да пишат хвалебствия за него.

Няма коментари: