Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2008-07-12

Формален пудел?!?

Винаги съм си мислел, че две професии възпитават особено достойни мъже - военната и правоохранителната. Още е невръстна детска възраст ни се вменява образът на добрия, честен, смел и корав полицай и войник.
Всички качества, които са нужни в ежедневната работа на полицаите и военните, очевидно, трябва да присъстват в още по-голяма степен у техните офицери.
Именно поради това ме възмущава гуменогръбначието на един бивш офицер от МВР. Името му е Цветан Цветанов. Действащото българско право забранява съвместване на кметската длъжност с политическа дейност. Нещо, което Бойко Борисов постоянно прави. Цв. Цветанов му осигурява удобен параван, бидейки "формален лидер на ГЕРБ" (?!?). По този начин бивш високопоставен служител от министерството, натоварено със задачата да хваща нарушителите на законите, подпомага ежедневното саботиране на правния ред. Да си "Формален" еди-какъв си и да го знае не само цялата държава, но и всички международни партньори, е не само обидно, а и недопустимо за човек с развити понятия за чест и достойнство. Поради това такъв човек се нарича не лидер, а "пудел", според както един журналист нарече Тони Блеър заради сервилната му политика пред Буш.
Ще си позволя сравнение между два типа журналистика. Британската - с блестящото горецитирано остроумие - и българската - с венцехваленията на "неформалния лидер". Защото какво значи "неформален лидер"? Лидерът е водач, шеф, ръководител дори формално да не е такъв. И именно затова е лидер. Така че "неформален лидер" е нонсенс.
Не бива да се допускат промени на законодателството само заради болните амбиции на един човек и да се позволи партийни страсти да завладеят местната власт.
А изключителната нервност, която Б.Б.Б. демонстрира напоследък, е добър знак, че не е уверн в сигурността на триумфа си.

Няма коментари: