Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2008-08-06

Не се сдържах!

Бях обещал да не проповядвам до към средата на август, но просто не мога да си държа устата затворена.
Две случки:

Пияният игумен на Гложенския манастир Панкратий (Гложенският манастир е невероятно красива обител, междувпрочем) пална повереното му имущество, след това джипа си (sic!), върна се и отново "запали искрата най-първа" във вече загасеното свето място.
Божи служител, свят човек, дума да няма! Ще се върнат в лоното на православната църква чедата й, как иначе. С такива пастири! Да питам в крачка - някой да е виждал кльощав поп?

Бизнесменът и лидер на СДС Пламен Юруков призова да не се плащат данъци.
Браво, Пламене, евала Юруков!!! Това се казва нестандартно мислене и нетрадиционен подход! Велик държавник! Мога да го равня единствено със Стамболов!
Подобно изказване подобава на кръчмарски разпивки или политически маргинал, но не и на водач на парламентарно представена сила, с претенции да управлява страната. Обаче, знайно от Витгенщайн е, че границите на моя език са и граници на моя свят. Видно от маргиналното изказвване, уважаемият господин си представя СДС като маргинална партия, чиито единствен шанс да се докопа до някаква власт е ГЕРБ.
Призоваването за неплащане на данъци е призив към промяна на установения конституционен ред. Посегателствата срещу установения в страната правопорядък пък ги пише в една мъдра книга, наречена Наказателен кодекс... Ако пък което прокуратурата наистина се заеме този призив към промяна на правопорядъка, то, сигурен съм, от синята партия ще ореват всичко как институциите били използвани за политически цели и изпълнявала поръчки...

За още идиотии - купете си "Труд" или "24".

Няма коментари: