Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2009-05-27

За едни може, за други - не

Медиите по света тръбят за проведените от Северна Корея ядрени опити. Япония и Южна Корея настояват за "сурово наказание"...
Съществува Договор за неразпространение на ядреното оръжие от 1964 г., който предвижда забрана на ядрените опити и предотвратяване на сдобиването с атомни бомби на неядрените към онзи момент страни.
Всичко това е хубаво, но Израел в момента разполага с ядрено оръжие и никой не го прави на въпрос. Израел има между най-малко 60 до 400 бойни глави с атомен заряд. Башка различните видове ракети "Йерихон" за пренасянето на тези заряди, плюс авиацията - американски бомбардировачи от серията "F" и израелски разработки на основата на щатските машини...
За други държави обаче дори и ядрените експерименти са забранени. Защо?!? Ако има правила, то не трябва ли те да важат за всички?
Не съм фен на севернокорейците, нито пък на разпространението на ядрено оръжие. Просто настоявам когато има правила, те да се спазват от всички играчи.
И както знаете, любимият ми цитат от Ноам Чомски по отношение на двойните стандарти е, че не става дума за двоен, а за ЕДИНСТВЕНИЯТ стандарт, който Западът прилага.

Няма коментари: