Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2009-07-18

Костов, получихте ли отговор от прокуратурата за миналото на Борисов, или не ви е интересно вече?

В брой 156 от 13 юли 2009 г. на вестник "Дума" бяха публикувани откъси от интервю пред вестник "Гласове" на доктор Николай Михайлов, психиатър и бивш депутат от ДСБ.
Аз го публикувам без съкращения, но, ако държите, можете да видите текста в "Дума" ТУК.

"Костов, получихте ли отговор от прокуратурата за миналото на Борисов, или не ви е интересно вече?"
Подзаглавие: "Ударили сме дъното на глупостта и безсилието"
...ГЕРБ спечели, но то прилича на пирова победа. Костов и Янев не са надеждни коалиционни партньори независимо от декларациите им за крайно политическо себеотрицание. Ще играят с пожарникаря сложна властна игра със садо-мазохистичен привкус, която Костов умее и обича. Опасявам се, че накрая шията на телохранителя ще бъде споходена от "оная секира", с която ни плашеха от телевизора. Кръв по ръцете на десните няма да има обаче, или ако има, няма да се забележи. Някой да е забелязал кръв по ръцете при екзекуцията на СДС?
- Дясноцентристко ли ще бъде следващото управление?
- "Икономедия" е дясноцентристка фирма, мисля си.
...Бойко Борисов е улична реплика по адрес на прехода, шут, адресиран наляво и надясно. Този човек не идва отляво или отдясно, а отдолу, и разбира се, от собствените си нарцистични сънища. Неговата идеология е властно-самоусладителна, примитивно-игрова. Забавлява се от обстоятелството, че е попаднал в собствената си кожа и че се къпе в погледите на всички съсловия и на всички български блондинки. Борисов излъчва чаровен юношески нарцисизъм. Изречението: "Цецо, дръж ми часовника", е победа за наш'та махала. Сега има и счупено краче. В начина, по който страда от глезенната травма, и от това, че му пречат да строи магистрали, има нещо сърцераздирателно. Аз мисля, че театрите ще опустеят по причина на този актьор и реполитизираните му фенове.
Това, което става, е срам и позор. Ударили сме дъното на глупостта и безсилието. Впрочем да става каквото ще, но защо тази предколедна радост!
Бойко Борисов е "небрежен" феномен, дете на българската непретенциозност. Ще кажа още по-остро: "Бойко - премиер" е шедьовър на националната ни некадърност, на дълбинната ни политическа неадекватност. Шедьовър на дясната некадърност в частност...
...Накрая, нещо много, много банално. Големите нарциси на прехода ще скроят шапката на Борисов, защото му завиждат на рейтинга. Има двама-трима, които няма да се помирят с неговото случайно извисяване. Ако възразят, че психологизирам, ще припомня, че страстите владеят света. Съперничеството е велика политическа страст. Чакайте и ще видите. Ще бъде отвинтен.
...Тук е мястото да се възхитя безусловно на инженерното изкуство на бившия ми лидер. Начинът, по който беше конструирано лабораторното чудо, наречено Синя коалиция, е наистина уникален. Вижте траекторията, фазите и резултата. Проваляш СДС, създаваш ДСБ. Проваляш ДСБ, създаваш СК. Скачаш от една партия в друга, за да закриеш и двете, като образуваш трета. Влизаш в парламента и даже в управлението. Бинго. Казваш, че ще получиш 16 процента, получаваш 6. Нищо. Обявяваш резултата за феноменален успех. Цялата операция придобива привкус на издевателство, ако си дадем сметка, че за тази коалиция на "автентичната десница" са гласували и екзекутираните седесари, осиротели без партия, но лоялни до смърт на синия вот. Това ми напомня знаменития възглас: "Да живее Сталин", на осъдените на разстрел от него самия. Всяка десница има лидерите, които заслужава, това казвам.
- Синята коалиция вероятно ще влезе в управлението на страната. Победа ли е това?
- Зависи от гледната точка... Ако им вярваш, е победа и даже екстаз. Ако не им вярваш, е комична претенция за производство на събитие с историческо значение за "общото благо". Ако Мартин Димитров стане министър на икономиката, това ще бъде победа за Иво Прокопиев, Шулева и прочее. И за RЕ:TV.
...Синята коалиция е, както казах, макиавелистки шедьовър, голямо художествено постижение, но има нищожна политическа стойност. Тази лукава коалиционна инсталация няма да издържи дълго. Изборният резултат е наказание за сектантите вдясно, не е лошо да погледнат цифрите. Провалът на Иван Костов в 23 МИР е символично поражение. Загубиха София коалиционно струпани, при максимална мобилизация и след една чудесна "подписка". Накрая се оказаха затрупани от бюлетините на голямата сестринска партия от ЕНП. И от бюлетините на Кадиев. Няма енергия за синя партия. Блудството по спешност за удовлетворяване на нагона за оцеляване не е брак и не е меден месец. Закриха две партии за периода на едно смигване, за да оцелеят двама-трима плутократи-"парамасони", както се изрази преди време скъп на сърцето ми духовен роднина. Синята коалиция е комплот на един кръг хора, уязвени от световната финансова криза, на закъсал водач от нещастния ни преход и на изгладняла дясна клиентела... От никаква Азия няма да ни спасява Синята коалиция, въоръжена със "златния ключ" към управлението на Мутрата, от когото трябваше да ни спасява, за да ни спаси от Азия. Този, който си въобразява, че олигархичната инфраструктура на официалната политическа власт ще бъде разградена от управлението на ГЕРБ, СК и Янев, е малоумен и блажен. По-скоро ще бъде повторена идеята на Костов от периода на неговото управление и осъществена от Бонев, а именно да събере на чай лидерите на подземието Корлеоне, Бардзини и Таталия и да им каже окуражителната мантра, произнесена със сипкав глас: "Момчета, по-кротко, трябва да си върнем еврофондовете". Междувременно ще арестуват няколко души, защото са досадили на всички. RE:TV ще им покаже белезниците в едър план. Победа на синята вълна.
Апропо, хрумва ми въпрос към ДСБ, сега наричани СК, и лично към г-н Костов: Получихте ли отговор от главния прокурор на писмото, което му изпратихме, с настояване да започне незабавна проверка на твърденията, съдържащи се в швейцарския доклад до Държавния департамент на САЩ, които се отнасят до миналото на Бойко Борисов и свързаността му с "тридесет неразкрити поръчкови убийства?"... Или не ви е интересно вече? А?"

1 коментар:

Stefan каза...

Всеки, който първо вика "Осанна", а после "Разпни го", е човек с такъв тип морал, който ме кара да се гнуся. Иде реч, в това ми твърдение, за онези осъзнати индивиди, които са бъркали с голямата лъжица в кацата на политическия мед, но щом им дръпнат кацата, намират деветте кладенеца и носят, ли носят вода. Вода, с която да удавят вече бившия приносител на кацата. Въпрос на морал, бих казал...