Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2009-10-23

Избори и шах

Тези дни бях на шах-турнир, организиран от бизнесмен, понастоящем кандидат за кмет на един от столичните райони, в които ще се проведат избори.
Човекът е играл шах като младеж, затова нещата протекоха много цивилизовано - не направи никаква политическа агитация, просто каза, че е шахматист-любител и пожела приятна игра. Даже не каза кой го е издигнал и подкрепил като кандидат.
Дотук всички чудесно. И тук добрият пример.
Докато навън народът имаше зрелище (малко по-късно му беше предложен и хляб - символична почерпка със сладки и безалкохолно), вътре на маса едни момчета със скъпибутикови дрешки и мощни автомобили и никак нешахматен вид обсъждаха някакви неща - политика или далавери, или и двете заедно. По-късно се появи и един от онези политици, които като метеорит прелитат през няколко партии в търсене на... абе ясно е, че не е на идеалите си...
Изводът - приниципът "дай на народа хляб и зрелища" и той ще бъде толкова погълнат от заниманията си, че няма да вдигне поглед и да разгледа какво се случва около него, важи с пълна сила.
Тези около бутилката уиски вътре въобще не се интересуваха от турнира навън. Те имат свои интереси, различни от тези на пенсионерите, борещи се стръвно за дребните парични наградки.

Няма коментари: