Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2009-10-29

Ченгета и важни неща

Напоследък медийната шумотевица покрай разни смехотворни доклади, ДАНс и пр. само отклонява вниманието от истински същественото. Според мен, "темите на деня", както е популярно да се казва, са две - АЕЦ "Белене" и предстоящите кметски избори в София.
Не бива да обвиняваме само управляващите за това, че ни занимават с глупости. Вина носят и трансмисията на глупостите - медиите -, и самата публика, която сеирдджийски се кефи. Колкото повече сеир, толкова повече кефене.
Стратегическите вреди от провала на проекта за АЕЦ "Белене" са доста. По повода ви предлагам статията на Весела Ванева "Много има да черпят за “Белене”, ама не" в днешния "Труд".
До изборите за кмет на столицата останаха ок. 2 седмици (вотът е насрочен за 15-ти ноември 2009 г.).
В момента има един смислен кандидат, който обаче има задачата да се пребори с инерцията на ГЕРБ. Това е Георги Кадиев. База за сравнение между него и Й. Фандъкова няма и не може и да има. В негова полза говорят престижните му образования (Москва, Лестър и Харвард), езиците, които владее, финансовите му познания и умения. За един кмет е важно да може да намира пари, пък Кадиев е доказал това в частния сектор.
Насреща стои една бивша директорка на училище, която самозабравилият се в наглостта си наш любим премиер мести от пост на пост, за да покаже, че всичко зависи от него и хората нямат никакво значение.
Смехотворността на управлението на ГЕРБ започна да става очевидна за всички. Нагледното доказателство е фактът, че на парламентарните избори не можеш дъх да си поема в секционната комисия. Такъв беше напливът да се гласува.
На проведените в район "Илинден" частични избори предната събота, избирателната активност гонеше, ама не ги стигна, жалките 12%. И разликата между кандидатите на БСП и на ГЕРБ, които отидоха на балотаж, е ок. 500 гласа. Хората не са забравили простотиите, които БСП натвори, докато беше на власт, но им идват в повече и тези на новите "управленци" и не желаят да дадат и на тях своя глас.
И моля ви, айде по-сериозно, стига с тоя ченгеджийски сериал...

Няма коментари: