Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2009-10-20

Когато управляващите нарушават закона

В петък, 16 октомври, учениците, които са били тогава на смяна – деветите и дванадесетите класове от Втроа английска езикова гимназия „Томас Джеферсън” са били събрани в мултимедийния кабинет на училището.
Пред тях в целия си блясък се появили член на Столичния общински съвет (СОС) от ГЕРБ, двама депутати от ГЕРБ и кандидатката на сетихте се коя партия за район „Илинден” – Веселинова.
Това, че тя е на 28 и не може да управлява себе си, пък камо ли други хора, е едно на ръка.
Пред учениците е била проведан политическа агитация.
Това е в грубо нарушение на действащото българско право, което забранява не само политическата агитация, но и всякаква политическа дейност в училищата!!!
Освен това флагрантно нарушение, членката на СОС от ГЕРБ, с характерната за цялата партия нечувствителност към по-фините нюанси в езика, призовала учениците да гласуват за кандидата на ГЕРб, защото, естетвено, че СОС щял да отпуска повече пари за районите, в които е спечелил техният кандидат.
Естествено, виновно е и училищното ръководство, но, допускам, че те са били подложени на различни видове натиск. За мен по-големият виновник е политическата партия, извършили съответното закононарушение.
В такива случаи обикновено на дневен ред излизат две оправдания – „няма такова нещо” или „не сме знаели”. В случая и двете не важат.
Първо, няма как да няма такова нещо, като има десетки свидетели (вс пек, по 6 паралелки от 2 випуска). Имам на разположение и снимки от мобилни телефони на ученици.
Няма и как ръководстното на ПП ГЕРБ да не е знаело, защото става дума за 4 висши и средни партийни функционери – двама депутати, член на СОС и кандидат за кмет...
Какво да очакваме, когато управляващите нарушавата закона и се опитват да облъчват подрастващите?