Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2009-11-10

Проглушиха ни ушите!

Шумотевица около 10-ти ноември доби истерични размери. По тази причина съм решил да не пиша и аз. Според френската поговорка - "когато всички се надприказват, а един мълчи, скоро всички чуват само него."
Отдавна не е имало такова драстично разминаване между медиите и истаблишмънта от една страна, и хората от друга. Разминаването е в две плоскости.
Първата е, че в момента хората се вълнуват от съвсем други неща. Този натрапен дневен ред не е адекватен.
Второто разминаване е, че медиите и самоизмислилият се, самозабравил се и самовъзпроизвеждащ се елит представят промяната, настъпила след 10.11.1989 г., като единствено и само положително приемана. Което съвсем не е вярно. в Обществото консенсус по въпроса не само че няма, но то е дълбоко разделено в отношението си към промяната.

Предлагам на вашето внимание двете статии, които ми направиха най-голямо впечатление. Макар името на авторите да е едно и също, става дума за различни хора.

Доц. Иво Христов - в-к "Гласове" - "Има прекрасни условия за създаването на авторитарен режим" (макар че заглавието не е много удачно, става дума за анализ на целия преход)

Иво Христов
- "Изгубени в прехода"

1 коментар:

Пламен каза...

Аз също направих много кратък коментар в блога си, защото в момента другите един друг се надпреварват да анализират, да си припомнят за ТОГАВАШНИЯ 10-ти и пр. и пр.
в момента хората си имат съвсем други ежедневни проблеми, които не са изглежда приоритет на политическия ни "елит"...