Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2009-12-13

Автомобилна катастрофа

Бившият председател на НС Борислав Великов предизвика катастрофа, в която водачът на удареният от него автомобил "Москвич" е починал. С право закопнялата за справедливост народна душа сигурно ще иска да види разкъсан политика, предизвикал катастрофата. Мен този въпрос ме интересува периферно. Искам само да отбележа, че и в този случай смъртта е обусловена от социалния статус. Богатият кара скъпа кола, оборудвана с въздушна възглавница, която го спасява. Който няма пари и кара "Москвич" на 30-40 години, умира.

4 коментара:

Анонимен каза...

Не социалния статус е в основата тук,така се измества истината.Интересно ми е как би определил ,че Нобелова награда за мир отиде при Барак Обама...чиято страна води две войни?

Мариян Карагьозов каза...

Е, аз година преди избора на Обама писах, че в САЩ нищо няма да се промени, дори и да го изберат.
Вж. напр. следните статии за Нобеловата му награда:
Nobel war price:
http://www.wsws.org/articles/2009/oct2009/pers-o10.shtml

и тези две:
http://wsws.org/articles/2009/dec2009/pers-d11.shtml
http://wsws.org/articles/2009/dec2009/pers-d12.shtml

Поздрави!

Pistache каза...

Наистина странен ракурс да погледнеш случая. Всички знаем, че по-старите коли са по-опасни за пътниците. Въпросът е, че когато спазваш правилата за движение не се стига до въздушни възглавници...

Мариян Карагьозов каза...

Човекът в старата кола си е карал в своето платно. Великов е предприел несъобразено изпреварване и е карал със 140 км. в час.
Обикновено така карат хора, които са уверени във възможностите на новия си автомобил, както и които вярват, че дори и да бъдат спрени от полицията, ще могат да се измъкнат - с тлъст рушвет заради тлъстото превишение на скоростта или култовата фраза "Ти знаеш ли аз кой съм?".