Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2009-12-29

Пак далавери...

Опитах да обощя инфформацията от различни източници по няколко теми.
Интересно е да видим „разкриване” на какви „крупни” „злоупотреби” в държавата започнаха от ГЕРБ.
Ентусиазмът на разследванията на ГЕРБ и прокуратурата не е насочен към случаи, като този в който с документ с фалшив подпис на кмета Бойко Борисов Столична община е продала публичен терен в кв. "Стрелбище" на г-н Драшков, който го препродал на настоящият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Той го залага и сега там се строи общинска детска градина на неясно какъв терен.
Още първите дни министър Плевнелиев ни занимаваше с „крупна злоупотреба” за десетки милиони в МРРБ, в която изпълнителят ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ работел при раздути сметки на нечувани цени. Кой знае защо прокуратурата бави това разследване, но за сметка на това лично премиерът Борисов светкавично договори с ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ близо 20 млн. лв. намаление на цената на предстоящото строителство на нова спортна зала в София. Г-н Борисов разпореди на изпълнителите да започват строежа за своя сметка веднага, а по-късно той ще осигури средства! Парадоксалното е, че бившият директор на пътния фонд В. Георгиев е разследван за подобни действия – възлагане на ремонтни дейности преди да са бюджетно осигурени!
Въпреки тоталните икономии в бюджета на държавата, в Народното събрание е започнал ремонт. Основен ремонт на цялата сграда е правен при откриванеот на легслатурата през юни. Фирмата, която извършва ремонта, е „Моском-Ко”. На служителите й е издаден допуск до двете сгради на НС, за да могат да изпълняват договора си за подмяна на дограма. Допускът е до 15.12.2010 г., което ме кара да мисля, че бая дограма ще се подменя. Основният проблем с тази фирма е, че има жесток конфликт на интереси.
Най-общо той се състои в това, че фирма „Моском-Ко” ООД притежава 54% от дяловете във фирма „Моском Монтана” ООД. Другите съдружници в „Моском Монтана” са Николай Васков Недков (12%), Цветелина Фидосова Недкова (11%) и Томислав Живкович (23%). Томислав Живкович е съпругът на г-жа Искра Фидосова...
Последната тема, която ще засегна, е тази за чистотата в София. От години снегът ни изненадва, но откакто ни управлява ГЕРБ, знаем кой е виновникът /освен Тройната коалиция, разбира се/. Това са фирмите, които не са си изпълнили ангажиментите и преди Борисов, а сега Фандъкова, най-жестоко ги „санкционират”. Когато зимата отмине и всичко се забрави, се оказва, че всичко е пито-платено и в новият бюджет залягат още повече средства. Още повече, че подписаните договори отново обслужват концесионера, а не общината. За 10-12 г. разходите на София за почистване, в т.ч. и от сняг, са увеличени от 28 млн. лв. до 136 млн. лв. Да сте видели да е по-чисто?!

Няма коментари: