Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2010-04-21

Защо ПП ГЕРБ е оксиморон?

Преди всичко, какво означава абревиатурата ПП ГЕРБ? Политическа партия „Граждани за европейско развитие на България”. Тя не е вярна в нито една от съставните си части. Да видим защо.
Първо, политическото има ясни и отчетливи характеристики, свързани с даден вид поведение и стремеж към прокарване на определени цели и интереси. Не мога да се сетя за деец на ГЕРБ, който да се държи политически, пък и ГЕРБ е нещо като демоскопска агенция, чиято политика, по сполучливите думи на политолога Вл. Шопов, се ориентира по „шума на най-близките протестиращи”. Според класическото определение на немския конституционалист и политолог Карл Шмид, за наличие на политическо е необходим враг. Аз защитавам тези и тези интереси като противовес на онези другите, които защитават противоположни становища. ГЕРБ не иска да загуби ничие одобрение, като единственият политически враг, който „произвежда”, е Тройната коалиция, която вече доби стряскаща вездесъщност.
ГЕРБ не е и партия, характеризираща се с организационна структура, членска маса, идеология и прочее, а клика, групирана около нейния локомотив Бойко Борисов. Партията има стабилни възгледи, ГЕРБ е начасничава – според това кой шепти в ухото на Ръководителя, да се свети името му, да бъдат волята и царството му…
ГЕРБ не са и граждани. Дефиницията на гражданин включва активност, а не послушание, критичен дух, а не козируване… Справка – на конгреса на ПП ГЕРБ всички решения минаха без нито един глас против. Дори и Ататюрк задължавал един от верните си сподвижници винаги да гласува против, за да се симулира демокрация. Дори и в най-тоталитарните общества се е създавала демократична фасада, че решенията се вземат по общя воля. Очевидно ГЕРБ не се нуждае от такива неща.
Не са и за европейско развитие, защото „европейско” значи права на човека и управленска вещина, а не полицейщина, подслушване и хаос; а не са за развитие, защото България напоследък е рекордьор по отрицателна икономическа динамика. Хазната е празна, беше посегнато дори и на фискалния резерв – стопен с ок. 2 млрд. от министър Дянков.
От всичко казано дотук стана ясно, че ПП ГЕРБ работи – съзнателно или поради липса на компетентност - срещу интересите на България.
Така отпадна и последната буквичка „Б” от съкращението.

Няма коментари: