Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2010-11-29

Прожекция на филма "Солта на морето" по повод Международния ден за солидарност с палестинския народ

По решение на Организацията на обединените нации (ООН) се честват или отбелязват редица международни дни и седмици.
Сред тях е и датата 29 ноември.
В 1977 г. Общото събрание (Генералната Асамблея) на ООН с Резолюция 32/40 B постановила ежегодно да се отбелязва 29 ноември като Международен ден за солидарност с палестинския народ. В същата дата през 1947 г. Асамблеята приела прочутата Резолюция 181 (II) за разделяне на Палестина.
В Резолюция 60/37 от 1 декември 2005 г. Общото събрание предлага на Комитета по осъществяване на неотменимите права на палестинския народ и на Отдела по правата палестинците, в рамките на проведения Международен ден на солидарност с палестинския народ 29 ноември, да продължи да организира ежегодно изложби на тема «Правата на палестинците» и предлoжила на държавите-членки да продължат да обезпечават най-широка подкрепа и публичност на провежданията на този Ден за солидарност.
Източник - ООН.
В тази връзка, под патронажа на UNICEF, Министерството на външните работи на Р България и Посолството на Държавата Палестина в Р България на 2 декември, четвъртък, от 17.30 ч. в театър "Българска армия" за първи път пред българска публика ще бъде прожектиран филмът "Солта на морето". Лентата е част от специалната селекция на кинофестивала в Кан.
Трейлър на филма можете да видите ТУК.

Няма коментари: