Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2011-03-04

Мафиотът Хашим Тачи - 2

Преди време препечатах статията "Хашим Тачи - кръвожадният стопанин на Жълтата къща", публикувана в броя на в-к "Сега" от 16.12.2010 г. Тя беше посветена на доклад на швейцарския политик Дик Марти, специален докладчик на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), в който Марти обвинява Хашим Тачи, че е отговорен за трафик на органи и наркотици.
Че косовският "премиер" Хашим Тачи е мафиотски бос е истина, която дори и западните дипломатите отдавна признават в частни разговори - Западът предпочете стабилността пред правосъдието в Косово. Въпреки американската благосклонност и подкрепа, чуждестранните инвестиции в Косово са минимални, което е още едно косвено свидетелство за мащабите на организираната престъпност и корупцията в самопровъзгласилата се държава.

“Има много бандити наоколо, голяма престъпна дейност”, казва Уилям Уокър, бивш американски дипломат, който оглавяваше мисията на ОССЕ в Косово в края на деветдесеттте. И добавя: “Обвинявам международната общност, колкото и албанците. Те смятат, че Демократичната партия на Косово представлява стабилност”.
Наскоро Хашим Тачи си построи нова къща от 800 квадрата край столицата Прищина.
Документите, публикувани от "Уикилийкс", също потвърждават думите на Марти. В частност в американска дипломатическа телеграма, отнасяща се за 2007 г., се посочват изказвания на холандския държавен секретар по европейските въпроси Франц Тимерман. “Косово се управлява от хора, които живеят от престъпления. Те нямат други източници на доходи”, казал той пред дипломатически представители на САЩ в Хага.

Вижте още:
Вести.бг - "В Турция задържаха зловещия доктор Сьонмез. Той е заподозрян като участник в международна мрежа за нелегален трафик с човешки органи; обвиняват го, че е извършвал нелегални операции в Косово".
WSWS - "US, Europe concealed organ trafficking by Kosovo Liberation Army"
WSWS - "Washington’s “humanitarian” war and the KLA’s crimes"

Ако този текст ви допада, ще ме зарадвате, ако кликнете на този бутон на TopBlogLog!

Няма коментари: