Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2011-03-31

Кампания за завръщане

Палестинската национална инициатива инциира кампанията по завръщане на палестинските бежанци. Както можете да видите от сайта й, ПНИ е организация, която се стреми да разреши израело-палестинския конфликт по мирен начин.
Генерален секретар на организацията е д-р Мустафа Баргути - активист-демократ. Получил е медицинско образование в Москва и Ерусалим, магистър от Станфордския университет в САЩ. Той настоява за разрешаване на израело-палестинския конфликт чрез създаването на две държави; изповядва методите на мирната, ненасилствена съпротива. Често критикува "Фатах" и властите на Палестинската автономия заради корупция и непотизъм. Превод на български език на лекцията на д-р Баргути "Близкоизточният конфликт и глобалната сигурност" можете да видите ТУК.
На 3 февруари 2010 г. г-жа Мейрид Магуайър, лаурет на Нобеловата награда за мир от Северна Ирландия, го номинира за Нобелова награда за мир за 2010 г. Повече за т. нар. инициатива на жените-нобелови лаурети можете да научите ОТТУК.
Целта на новата кампания - "Свобода за Палестина" - е да събере до 1 август 1 милион подписа срещу незаконните израелски заселнически селища, които подписи да бъдат използвани и по време на сесията на Общото събрание на Организацията на обединените нации през септември, на която сесия се очаква още повече страни (след голямата група държави от Централна и Южна Америка) да признаят Палестина за суверенна и независима държава.

Драги читатели, предлагам на вниманието ви текста на отвореното писмо:
"Мое право като гражданин на Европа е да участвам във вземането на политическите решения в Европейския съюз. Мой дълг като гражданин на Европа, израснал с принципите на демокрацията и уважаването на човешките права, е да поема инициативата за прекратяване на несправедливостите спрямо уязвими и потиснати народи.
Несправедливостите, пред които е изправен палестинският народ вследствие на окупацията, заселническата колонизация, прогонване от родните места, погазване на свободите и нарушаване на човешките права, са очевидни и се признават от всички. Затова, упражнявайки свободно своите политически, социални и демократични права, аз искам и настоявам политическото ръководство на моята страна и на Европейския съюз да разработят и да приемат закони, които да попречат на страните от Европейския съюз като суверенни държави, на икономическите институции, както и на фирми и отделни лица в рамките на Съюза да търгуват с израелските селища, както и с всякаква продукция и услуги, изцяло или частично произведени в тези селища, независимо от естеството на тази продукция или услуги.
Основанията за това са, че тези селища са незаконни и в разрез с международното право, тъй като са построени върху окупирана територия и следователно онова, което е произведено или доставено от тези селища, е незаконно, защото произхожда от заграбената палестинска земя."

Можете да подпишете петицията онлайн тук:
http://www.palfreedom.com/en/your-voice/
Изисква се да изпишете пълното си име на латиница, последователно да въведете рождената си дата в последователност - ден, месец, година, номерът на личната карта, да изберте държава от падащото меню и да впишете в празното поле буквичките, които виждате, като по този начмин се гарантира, че анкетата няма да бъде попълвана от някакви машини. Звучи малко сложно, но всъщност отнема 30 СЕКУНДИ.
Ще се зачитат само подписите на пълнолетни според националното си законодателство граждани на ЕС.
Ако предпочитате да подпишете подписката на хартия, можете да го направите в посолството на Държавата Палестина на бул. "Джеймс Баучер" №22 (телефон за връзка - 02 963 43 24). Също така, може да се свържете с мен - под формата на мейл или коментар в блога.

При нужда от допълнителна информация, можете да пишете на адрес: info@palfreedom.com
или да се обадите ня някой от следните телефони:
+970 599 263690
+970 599 720020
+467 38961927

Ако смятате, че този текст е полезен или пък Ви беше интересен, защо не кликнете върху бутона на ТопБлогЛог вляво? :)

Няма коментари: