Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2011-06-23

Най-добре платеният графоман

Преди всичко: що е то графоман? Графоманът не непременно е слаб писач. Той понякога може да пише дори и добри текстове. Белегът е друг - графоманът е обсебен от това да пише; той пише, независимо дали има къде да публикува, независимо дали има кой да го чете; пише заради самото писане. С навлизането на блоговете проблемът с графоманите се задълбочи. Те добиха трибуна.
Как бихте определили блогър, който има 75 постинга за 1 месец? Като графоман, нали? На мен на ум не ми идва друга характеристика - все пак, това са 2,5 постинга дневно, това значи да правиш само това по цял ден...
Е, в България съществува един такъв. Името му е Иво Инджев. Той е най-добре платеният графоман в България.
Вижте фактите: от 40 месеца, в който блогът му съществува, само в 4 (включително и първият месец от съществуването на сайта) от тях броят постинги е под 30, т.е. броят на дните в месеца. В другите 36 месеца - 3 години!!! - средният брой се движи около 50 публикации месечно! Петдесет! При това авторът свири само на една и съща струна - лошият Първанов, злите руснаци, чиито специални служби денем и нощем само кроят планове как да смачкат героичния Инджев, паметникът на съветската армия трябва да бъде разрушен... Ако си прочел 3 негови текста, няма смисъл да четеш останалите, вече ще си запознат с всички теми и мотиви. Разбира се, може и да ги прочетеш, но това е необходимо само ако си фен на интелектуалното упражнение "старата песен на нов глас" или казано по народному - "вариации на тема".
Интересният въпрос е друг. След като Инджев е зает целодневно, на пълен работен ден да пише истеричните си графомански текстове, четени от една малка, но също истерична и креслива до кресчендо група, как той се издържа? Знам, че е неучтиво да надничаш в купичката и портмонето на другарчето. Но публичните фигури дължат отчет на обществото за приходите си - както Цветанов и Лъчо (Без)Мозъка, така и журналистите.
Виждал съм Инджев няколко пъти. Единият път - на публична лекция в НБУ. Тежки скъпарски обувки, елегантно палто, бяло поло. Другият път пред елитно столично заведение - пак остри шпицари, качествен панталон, блуза с огромно лого на реномирана марка.
Въпросът ми тогава е: с какви пари са закупени тези стоки, г-н Инджев? Вашата пенсия като бивш шеф на БТА, статии, приходи от блога Ви? Приходите от реклама в интеренет обикновено възлизат на десетина долара месечно. Време за писане на статии в пресата Инджев едва ли има, иначе надали щеше всеки ден да бичи по 2 текста - сутрин и следобед - в блога си.
Така че големият въпрос за приходите на най-луксозно облечения в България графоман остава...

Ако постингът ти харесва или смяташ, че е интересен, можеш да го подкрепиш, кликвайки върху бутона на ТопБлогЛог вляво!

5 коментара:

Алигатор Шпунц каза...

Хех, ти пък сега! Не задаваш въпроси, ами отговори :-))) Как се издържат според теб агентите на ДС? Ами чрез ДС! Това е своего рода секта, лоби, съзаклятие, завера, пред която масоните, йезуитите и евреите приличат на пионерска организация от времето на Павлик Морозов.

Иво Инджев пише целенасочено и е наострен срещу Първанов, защото а) изгърмя от удобното медийно местенце с негова благословия и бе уволнен от негов човек б) плаща му се, за да "бичи" текстове срещу Гоце и индиректно да подпира Кунева, Паси и т.н. в) Първанов ще излезе скоро в пенсия и затова услужливо приема да играе ролята на трамплин за другите амбициозни другари, па ако ще и да му пикаят отгоре.

Иначе Иво(м)Инджев а.к.а. Ивайло не е особено скаран с другите другари от ДС... Дори е доста близък с княгиня Бокова и прочее комуноиди. Абе старата любов ръжда не хваща :-) А и е тъпо да хапят ръката, която ГИ храни.

Свежо ни е момчето, спор няма! Особено добре това се вижда в "Свежо" : брой влизания 5, брой гласували 105... То бива да гласуваш за себе си, ама неговото си е направо "самоплебисцитиране" :-)))

Мариян Карагьозов каза...

Здравейте!
Не съм изцяло съгласен с коментара Ви. Ето това е един много кратък, но доста добър текст за ДС, писан при това от човек, който със сигурност не е комунист:
http://mediapool.bg/show/?storyid=180945&srcpos=3.
Това обаче не го знаех, благодаря за информацията: "Свежо ни е момчето, спор няма! Особено добре това се вижда в "Свежо": брой влизания 5, брой гласували 105... То бива да гласуваш за себе си, ама неговото си е направо "самоплебисцитиране" :-)))"
:))
В блог.бг също се случват такива работи понякога - 50 прочитания, 100 гласа за или против... :))
Да сме живи и здрави да теглим, както казват бабите...

Мариян Карагьозов каза...

Здравейте отново на всички!
Този текст получи неочаквано силен позитивен отклик, което ме кара да смятам, че много хора са си мислели нещо подобно, но най-сетне някой е седнал и го е написал.
Както и да е, благодаря за вашите мнения и подкрепа!
Също така съм провокиран и да кажа няколко други неща: не съм против хубавите дрехи или това някой да получава достойно възнаграждение за интелектуалния си труд, просто повдигам много важната тема за прозрачността. Смятам, че имаме право да знаем кои са собствениците на медиите, за зависимостите на журналистите и пр. В социалните мрежи многократно съм повдигал въпроса за това с какви пари Д. Пеевски купи толкова медии, верни ли са твърденията на Инджев за това, че bTV е под влияние на президента и само и единствено под негово ли, защо цветарката Бареков ходеше дълго време с бодигард и пр. Този текст е в духа на тези съществени въпроси.

Блага каза...

За мен по-лоши са тези, които без да са комунисти са сътрудници на
ДС .

Алигатор Шпунц е прав. Задаваш отговори.

Алигатор Шпунц каза...

Ами, добре известно е, че структурите на ДС и комунистическата партия са паралелни, така че не е задължително агентите на ДС да са също така и членове на БКП. БКП (КПСС) е идиеологическият лост, а ДС (КГБ) - силовият апарат. "Перестройката" например бе извършена под натиска на КГБ и за сметка на КПСС, а "облажилите" се са все кагебисти. Станалото в България е точна проекция на съветския преврат, но в далеч по-малък мащаб.

Мен лично, и по разбираеми причини, крокодилските сълзи на осветените товарищи не ме трогват особено.