Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2011-07-24

Всички терористи са мюсюлмани, с изключение на 99%, твърди Европол

Трагедията в Норвегия даде нов шанс на някои медии и определени кръгове абсолютно неадекватно да натрапват идеята, че не всички мюсюлмани са терористи, но почти всички терористи са мюсюлмани. Статистиката обаче тежко/жестоко/безапелационно (изберете си думата, която ви харесва най-много) ги опровергава.
Според подробен доклад на ФБР на САЩ (вижте го ТУК) между 1980 г. и 2005 г. на територията на САЩ са се случили 318 инцидента, които могат да бъдат определени като терористични атаки, вкл. бомбени атентати, отвличания и др. Само 6% от тях са извършени от мюсюлмани. Всички останали са дело на леви или десни екстремисти, латиноси, християнски или еврейски фундаменталити, отделни хора.
На официалният си сайт пък Европол публикува доклади и анализи за терористичната активност в Европа за различни години. Можете да видите тези за 2007 г., 2008 г. и 2009 г. ТУК, ТУК и ТУК.
През 2006 г. са били регистрирани 498 атентата. В тази бройка се включват както извършени, така и разкрити и предотвратени. От тях 424 са сепаратистки и са в Испания (извършени от баските) и Франция (няколко баски атентата и огромното болшинство - на корсикански организации). Присъстват атентати на леви, десни и "други". Ислямистите, за 2007 г., са извършили бодрата бройка от 1 (един!) атентат.
През 2007 г. положението не е много по-различно. Общият брой на терористичните актове е бил 583. От 532 са били сепаратистки, като тук освен Франция и Испания се включва и - малко странно за мен - Германия (15 атентата). Злите ислямисти са планирали или извършили 4 (четири!) атентата.
През 2008 г. става още по-интересно. Регистрирани са 515 акта, от тях 397 са сепаратистки. В своята сметка ислямистите си пишат... нула! Нън, зеро, нада, нищо!
Ха, сега, изненада! Излиза, че 99.6% от атентатите не са свръзани с исляма. Ах, тези хитри дяволи, извършили са само 0.4% от насилието, но те... искат да ни убият и изядат с парцалите... Това е абсурдно и смехотворно.

Ако постингът ти харесва или смяташ, че съдържа полезна информация, можеш да го подкрепиш, кликвайки върху бутона на ТопБлогЛог вляво!

2 коментара:

bericd каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
bericd каза...

Трябва да се прави разлика между мюсюлмани и ислямисти, в тази статия са използвани като взаимозаменяеми, синоними. Каузата на ислямистите е каузата на всички мюсюлмани, следователно и милиарди хора носят отговорност за ал-Кайда...така излиза, де.

"Злите ислямисти" (защо изобщо този сарказъм, не са ли "зли"?) наистина извършват малко атентати, но само като брой. Като жертви са на първо място и то в световен мащаб - тероризмът има име и се казва ислямизъм.

Извършители на терористични атаки в САЩ според броя на жертвите 1980-2005 :
93.81% ислямски фундаменталисти
5.69% крайно десни – расисти, християнски фундаменталисти, анти-федералисти
0.31% крайно леви – комунисти, анархисти и латиноамерикански националисти
0.09% еврейски фундаменталисти
0.06% арменски националисти
0.03% други (ядрено разоръжаване)

Данните са от същия доклад на ФБР.