Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2011-08-04

Ипостасите на опортюниста

Първо заявяваш, че си социалдемократ. Членуваш в левичарски групи, подкрепяш инициативи във Фейсбук, ходиш на събития.
После разбираш - отведнъж - че личностното ти развитие (казвам го иронично, разбира се) минава през това да прегърнеш каузата на Касим Дал. За българче става дума, момче от район, където кьорав турчин няма...
После ставаш клакьор на Кунева. Подкрепяш я неистово в интеренет, споделяш връзки, каниш на видеочатове с нея, възторгваш се пред нахвърляните на коляно, както самият той признава - във влака - въпроси към нея на З. Карабашлиев. Кунева те просълзява с "гражданската" си кандидатура, вдъхновява бившата ти социалдемократическа душа с признанието, че продължава да се бори с трудностите заради Айн Ранд... И други непостижими за нормалния мозък дебилизми... Нито дума за "Париба" и гешефтите й около АЕЦ "Козлодуй" (Като министър по европейските въпроси Кунева се ангажира България да получи 300 млн. евро за спрените 3. и 4. реактор на АЕЦ „Козлодуй”, но от обещаните пари не идва и стотинка. По-късно стана известно, че тя изненадващо е избрана в Управителния съвет на френската банка „Париба” и получава месечно над 200 хил. евро. Същевременно „Париба” отпуска кредити за финансиране строежа на румънската ядрена централа "Черна вода".)
Както написа веднъж Е. Сугарев, "живот като махало". Първо с левите; с хилядите честни хора срещу мафията и олигархията, сетне с лъжата, с политическото номадство, със задкулисието.
И никога не си искрен - нито като социалдемократ, нито като човек на Дал, нито като политическо ченге на Кунева в интернет... И най-страшното - поглеждаш се в огледалото всяка сутрин, когато се брънеш, и не знаеш кой си. Сам не можеш да се познаеш. Ако си поне донякъде смислен човек, тук започва най-големият ужас. Ако пък нямаш никакъв морал, написаното от мен така или иначе не те докосва...

Ако постингът ти харесва, можеш да го подкрепиш, кликвайки върху бутона на ТопБлогЛог вляво!

1 коментар:

Мариян Карагьозов каза...

Разбира се, списъкът може да бъде продължаван до безкрай: напускаш БСП, ставаш евроляв, после социалдемократ, после се завръщаш в БСП, ставаш вицепремиер... И пр.
Но хайде да не продължаваме да си разваляме настроението...