Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2012-01-27

Представяне на книгата "Изследвания по история на социализма в България. Преходът"

Центърът за исторически и политологически изследвания (ЦИПИ) на Националния политически институт “Димитър Благоев” има удоволствието да покани всички, които се интересуват, на представянето на том трети от поредицата "Изследвания по история на социализма в България" - "Преходът".
Представянето ще се състои на 1 февруари 2012 г. (сряда) от 18:00 ч., в новата конферентна зала на Ректората на СУ "Св. Климент Охридски" (входът от ул. “Шипка”, 2 етаж).
Изследването е част от дългосрочен научен проект на ЦИПИ, с подкрепата на Фондация “Фридрих Еберт”. Той започна преди повече от три години и е посветен на историята на социализма в България от края на ХІХ век до наши дни. В рамките на изследователската работа бяха проведени редица кръгли маси, които провокираха интереса на учени от различни академични институции. Всяка от серията дискусии разкри нови въпроси и все още неосветлени периоди, събития и личности, предизвика спорове по широк кръг от теми.
Съставители на настоящото издание са Лиляна Канева, Максим Мизов и Евгений Кандиларов, а редактор на сборника е Таня Турлакова.
Книгата е плод на изследователските усилия на водещи специалисти в областта на политологията, икономиката, социологията, правото и историята, преподаватели в СУ и други университети и изследователи от БАН. Сред тях са проф. Петър-Емил Митев, проф. Нора Ананиева, проф. Пенка Найденова, проф. Георги Карасимеонов, проф. Кръстьо Петков, проф. Васил Проданов, проф. Искра Баева, проф. Катя Владимирова, доц. Антоний Тодоров, доц. Мария Пиргова, доц. Добрин Канев, доц. Начко Радев, доц. Геновева Михова, доц. Максим Мизов, д-р Борис Попиванов, д-р Атанас Владиков и д-р Евгений Кандиларов.
Целият текст на сборника, както и отделните изследвания на авторите ще бъдат достъпни в интернет страницата на проекта на адрес www.bgsocialism.eu, където могат да бъдат намерени и предишните два тома от проекта, както и множество допълнителни материали, документи, снимки и богата библиография по проблемите на социализма в България.

Ако смяташ, че текстът е съдържа интересна информация, можеш да го подкрепиш, цъквайки върху бутончето на ТопБлогЛог вляво.

1 коментар:

Audioknigi каза...

Я в основном скачиваю книги с этой библиотеки http://mlmmp3.at.ua/