Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2012-04-20

Десет статуса от "Фейсбук" - II

Лидерът на бохемската левица, любител на блондинки и други магични явления Александър Симов пръв въведе практиката да публикува в блога си свои статуси от "Фейсбук". Идеята ми хареса, затова и аз старирах такава практика със статуси, които не са злободневни и имат по-голяма актуалност и „трайност”. Пред очите Ви (т.е., малко по-надолу) е вторият подобен експеримент :))

През 1997 г. финансовите транзакции съответстваха на 15-кратното световно годишно производство. Днес са равностойни 70 пъти на годишната световна продукция.

В последната си книга Бжежински нарежда „невежеството сред шестте главни уязвими страни на Америка, наред с нарастващия дълг, финансовата система, разпадащата се национална инфраструктура, увеличаващото се неравенство на доходите и попадналата в задънена улица политика”. Все едно е писано за нас, нали...

"Необходими са допълнителни обсъждания относно конкретните механизми за подсилване на надзора върху изпълнението на програмата и за гарантиране, че ще бъде отдаден приоритет на обслужването на дълга".
Жан-Клод Юнкер.
На никого не му пука за обикновените гърци, най-важно е „обслужването” на дълга да има приоритет...

Много са ми интересни „репресираните” и „ограничавани” преди 1989 г. творци, които след 1990 г. не написаха нито една книга, песен, нищо... Такива като „синята” Богдана Карадочева, чийто свекър „преди” бе партийното величие Лъчезар Аврамов...

Ерих Фром пише, че човек може и да бъде скандализиран от нещо, но когато е отчужден, а в отчуждението си не вижда хилядите като него, и ако масмедиите го уверяват в противното на неговата сетивност, става объркан и приема натрапваната преценка.

„Политиката е сянка, хвърлена от едрия бизнес върху обществото.” Джон Дюи

През 2011 г. печалбата на „Бритиш петролиъм” беше 23,9 милиарда долара, Royal Dutch Shell отчете чиста печалба от 30,9 милиарда долара, а ExxonMobil обяви в края на януари печалба от 41,1 милиарда долара.

„Системата – над всичко: всяка обществена копейка трябва да влезе в моето лично счетоводство”, гласи принципът на великия комбинатор Остап Бендер. Това е веруюто и на съвременния бизнес - Разпределяй разходите си върху цялото общество и приватизирай печалбите!

„Спасителният” план за Гърция възлиза на стойност 130 милиарда евро, но от тях едва са 19% за гръцкото правителство, 40% отиват директно в чужди банки; 23% - отиват в гръцки банки и 18% отиват в централната европейска банка.

Работници залагат венчалните си халки за хляб; приходите на общините са намалели с 1 млрд лв.; догодина – нулев фискален резерв. Това е моят прочит на печата от последните дни...

Постингът ти допада или смяташ, че съдържа интересна информация? Ще се радвам, ако го подкрепиш, цъквайки на бутончето на ТопБлогЛог вляво :))

Няма коментари: