Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2013-01-04

Десет статуса от "Фейсбук" - VI

"В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност."
Никола Вапцаров


"Palestine is seeking UN recognition in accordance with international law, but Israel claims that this constitutes a barrier to peace, or even “diplomatic terror.” The idea that we are supposed to get permission from our oppressor to obtain our freedom is simply absurd."

Dr. Hanan Ashrawi is a member of the PLO Executive Committee and holds responsibility for the Department of Culture and Information.

"Палестина иска признаване от ООН в съответствие с международното право, но Израел твърди, че това представлява пречка пред мира или дори „дипломатически терор”. Идеята, че ние трябва да получим разрешение от нашия потисник, за да добием свободата си, е просто абсурдна."

Д-р Ханан Ашрауи, член на Изпълнителния комитет на Организацията за освобождение на Палестина, в който тя е ръководител на Отдела за култура и информация


"Неолиберализъм, приватизиране на публичните блага и оттегляне на държавата от почти всичко в действие – след всяко природно бедствие, сполетяло САЩ, виждаме картини, приличащи повече на Третия свят, отколкото на водещата в света технологична, военна и икономическа сила..."

"На Хитлер или Сталин никога не би им хрумнало, че гражданите на страните им трябва да искат разрешение да отидат до тоалетната или пък да го правят само в определени часове. Днес това е нормална практика в повечето от големите западни компании."

„Без да има война, за последните 22 години населението на България е намаляло от близо 9 милиона на 5 милиона ефективно преживяващи на тази територия. Да не говоря за качеството и структурата на това население, за това, че значителна част от младия и ефикасен социален капитал е напуснал страната или се готви да я напусне. Без никаква перспектива за каквато и да било достойна социално-икономическа реализация. От страна, която е била между 30-те най-развити страни в света по индекса на човешкото развитие на UNDP (не на някой наш набеден идеологически статистически център), страната в момента се движи на нива между 70-то и 130-то място по вътрешните индикативни показатели. Има обезлюдяване на цели територии, концентрация на населението в няколко населени пункта – типични процеси на страна по-скоро от Третия свят, а не на страна, която би трябвало да е минала процеса на модернизационната фаза.”

„Welfare state, т.е. държавата на всеобщото благоденствие е кратък исторически щастлив миг в съществуването на капитализма, както казва Юрген Хабермас. Ние много често забравяме какво се крие преди и зад тези 30-40 години следвоенно добруване и благоденствие. Говорим по-скоро за „демо версията” на капитализма, а не за мазето на капитализма. За мръсните мазета на Африка, на Латинска Америка, за дивата експлоатация в особените икономически зони на Китай, Индокитай или Индонезия.”
Из интервю във в-к „Култура” с юриста доц. Иво Христов, да не се бърка с преводача и журналист Иво Христов

"Когато си казал "А", трябва да си наясно, че следват и "Б", и "В" и пр. Така че изказването на А. Доган не е нищо повече от логична последица и стъпка, следваща от срамната декларация за Възродителния процес като форма на етническо прочистване, приета от НС по идея на Костов и посрещната с триумфално ликуване от турските медии..."

"Вчера вечерта прекарах точно половин час в клуб "Маскара-Кабаре". Атмосферата беше толкова задушаващо снобска, че имах чувството, че ако остана още малко, ще се задуша или, с извинение, повърна. Допуснах грешката да вляза единствено заради човека, с когото имахме уговорка."

"Изкуството всъщност отразява зрителя, а не живота."
Оскар Уайлд

"Няма по-целесъобразно средство за възпитание на един народ в свободата освен самата свобода."
Димитър Благоев

Част 1
Част 2
Част 3
Част 4
Част 5

Ако текстът ти харесва, можеш да го подкрепиш, като кликнеш на бутончето на ТопБлогЛог долу вляво.

Няма коментари: