Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2014-06-29

10 статуса от "Фейсбук"

Няма да се уморя да повтарям, че при разпространяване на слухове отговорното поведение е мълчанието и да не им се поддаваме. Също така е много важно да знаем, че и огромното мнозинство от нашите приятели не са се вързали на никакви истерии.
Днес играе Гришо, има мачове от световното, премиера на един сборник, за която вече Ви казах, правят лятно кино, с една дума, дайте да разнообразим темите на разговор :)))))

Жените са прекрасен, но странен пол. Например, една позната се оплакваше, че иска, а не може да си намери нежен и внимателен мъж, който да я изслушва, да й подарява цветя и т.н. Когато си намери такъв мъж, тя... му заяви, че не го харесва и продължи да страда за бившия си, който беше грубиян и зле съчетаваше грозни обувки с тениските и саката си... Но такава е била волята на Всевишния :)

Социологът Робърт Пътнам пише, че едно общество на много способни, но изолирани индивиди не е богато на социален капитал, защото той е тясно свързан с мрежата на реципрочни отношения, които създава между индивидите. Простичкият превод на сложния социологически жаргон на Пътнам е солидарност, взаимосвързаност, взаимопомощ.

Казват, че след като бил кадет там, на Кьонингсбергската военна академия поставили малка табелка с надпис "Няма нерешим проблем за Йоанис Метаксас". Старайте се да му подражавате в това отношение.

В ранното утро на 22 юни 1941 г., неделя, пълчищата на Райха прегазват германо-съветската граница - 4 600 000 войници (по-късно броят им достига до 5 500 000 души), 5000 самолета и 3700 танка. На Източния фронт се биеха 80% от германските военни ефективи: 70% от пехотата, 86% от танковете, 75% от артилерията, 100% от моторизираните съединения или между 236 и 266 дивизии. Съветско-германският фронт е с дължина 4000 км.
Унищожени са десетки хиляди белоруски, украински, руски градове и села, общият брой на жертвите сред съветската армия и цивилно население за четирите години на най-страшната война в истроията на човечеството достигат поне 22 млн. души.

"От нищо не се страхувам,
на нищо не се надявам,
аз съм свободен."
Епитафът на надгробния камък на Никос Казандзакис

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis."
Dante Alighieri

Приятел ми разказа следна история. Наскоро се запознал с момиче, с което споделяли общи интереси, изглеждало, че имат доста общи неща и т.н. Поканил я на кафе, на което възпитано, но в прав текст мацката му казала, че не проявява интерес към него, а той и благодарил за откровеността. Мисля си, че това е далеч по-добър подход, отколкото тя да се чуди каква лъжа да скалъпи и как да отложи виждането, примерно, с което да къса и своите, и неговите нерви. Адмирирам поведението на мадамата.

Руската дума за брашно е "мука", т.е. буквално "мъка" - мъката на орача, на сеяча, на копача, на вършеенето, на мелничаря, на пекаря... Понякога се сещам за това, когато видя хора да търсят храна в кофите за боклук... Намирането на храна като мъка... И като трагедия и обвинителен акт за цяло едно общество...

Вече казах, че не съм особено развълнувам от Световното, но има един момент във всеки мач, който е велик - когато изпълняват химните. Нещо невероятно е да видиш 11 мъже, които пеят с пълно гърло за своята patria, Vaterland, отечество и са готови да се борят на живот и смърт за него...

Ако текстът ти харесва, можеш да го подкрепиш, като кликнеш на бутончето на ТопБлогЛог долу вляво.

Няма коментари: