Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2014-07-28

Нови десет статуса от "Фейсбук"

Сред удоволствията, които обожавам, е да взема книга-истинско интелектуално предизвикателство, бележник с хубава хартия и редове и тънкописец за бележките... Даже да те стимулира да пишеш красиво!
Другите любими мои удоволствия ги знаете - сладкишите, ласките на жената, смеха... :))

Най-големият ресурс на капитализма не е златото, не е дори нефтът, а са глупаците, които поддържат системата, и от които се създават консуматорите - потребявай и пак потребявай до смърт!

От известно време цялото семейство ужасно много се забавляваме на руския комедиен сериал "Кухня" - уверявам Ви, струва си гледането!

Настоящите бомбардировки над Газа (100 убити, по 1 килигорам изстреляни от Израел експлозиви на всеки 4 души от населението) ме подсетиха за един от най-големите цинизми, свързани с Ивицата - окупаторът забранява вноса на нови дрехи, а и поради ширещата се бедност малцина могат да си ги позволят, поради което Израел внася в Газа дрехи втора ръка - принуждаваш тези, които бомбардираш, да доизносват старите ти парцали, а ти на всичкото и отгоре печелиш пари от това!!!

В новия брой на сп. "A-specto" има силни и интересни материали за геополитика, Украйна, Китай, но най-много ме впечатли статията за лекарствения бизнес. Например, през 80-те години пазарът на лекарства в САЩ е на стойност 12 милиард долара годишно. Понастоящем за лекарства в САЩ се харчат 415 млрд. долара годишно. Представяте ли си за какви огромни средства става дума? Това обяснява и защо повече от половината средства на фармацевтичните компании се харчат за реклама и маркетинг, а не за проучване и внедряване на нови препарати...

Ако не знаете какво значи наглост, пуснете си Бойко Борисов по "Панорама". 20 млрд. привлякъл от Европа (никога не е имало такава сума от еврофондовете, определена за България, камо ли усвоена); "те", другите не се били разплащали с бизнеса; не вдигнал майчинските с 30 млн., за да не се вдигнел дефицитът... Отрезвяващо за гледане...

Всеки път, когато някой ми каже, че България никога няма да се оправи, на ум ми идват поне два доста показателни примера за противното. През 19-ти век огромна част от населението на Ирландия буквално умира от глад или напуска страната в посока САЩ. През 1916 г., след Великденското въстание, ирландците са отново тежко разбити. АКо гледате филми от 60-те и 70-те години, "Изумруденият остров" е едно мрачно, бедно и затънало в конфликт място - доста безрадостно и без никаква надежда. Тогава започва и един рязък скок напред...
Другият пример е с проспериращата днес Дания, чиито жители към края на 19-ти век са били ратаи и селскостопански работници - буквално за парче хляб и малко картофи - в северна Германия. Днес страната е една от най-богатите в света.
Единствено от нас зависи дали ще спрем разкъсването на българската социална тъкан и ще тръгнем напред.

Деница Караджова: "Почти месец един политик, бивш министър, орева медийното пространство за блокираните му милиони в КТБ. Как никой не се заинтересува как живеят онези над 75 000 българи, които са заети в държавни и частни фирми с блокирани фирмени сметки в КТБ. Дали си получават заплатите и как преживяват..."

Стана съвсем очевидно, че "общочовешките ценности" съвпадат напълно с националните интереси на САЩ.
из книга на Леонид Шебаршин

Беднякът си купува вестник. Богаташът - главния редактор.


Ако тази колекцийка от статуси ти харесва, можеш да я подкрепиш, като кликнеш на бутончето на ТопБлогЛог долу вляво.

Няма коментари: