Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2014-11-20

Десет статуса от "Фейсбук"

"Не с пари, а с хора се живее!"
Н. В. Гогол

Два от парадоксите на модерния човек - карат ни да мислим "творчески" и "извън кутията", а дават едни и същи примери в книгите по темата - Стив Джобс, Боб Дилън и т.н., докато всичко се развива в един корпоративистки и консуматорски шаблон. Карат ни да мислим позитивно, без да си даваме сметка колко всъщност слепи и ограничени ни прави това.
Вижте интересната статията на професора по психология Габриеле Йотинген в "Ню Йорк Таймс": "The Problem With Positive Thinking"

По повод учудването на някои хора от резултата от протестите можем да кажем, че в политиката, както и в любовта, най-важен е крайният резултат - не кой какво е искал да стане или е мислел, че ще стане, а какво в действителност се е случило - the brutal facts and naked realities.

В почти всяка държава криенето на данъци и мрънкането са национални спортове, така че ние не правим изключение. Преди време обаче дадох примера с това как държави като бедните Дания, Ирландия, опустошените Германия и Япония успяват да се въздигнат. Често обаче ми отговарят, че причина това да не се случи е народопсихологията. Истината обаче е малко по-друга - българите в други периоди в България, общо-взето, или пък в чужбина са спазвали и спазват правилата - не хвърлят фасове и боклук и т.н. Има ли разлика в народопсихологията? Не, разбира се, просто има утвърден и наложен ред.

Тя знае три езика и не може да каже нищо свястно на нито един от тях...

Разбрах, че в последния брой на "Литературен вестник" ще има нещо интересно и го потърсих по РЕП-овете. На три места не го получават. Оказва се, че понякога е трудно, дори и човек да иска, да намери нещо за четене, различно от клюки, голи жени или футбол...

Три теми са много актуални - Крисия, Кобрата и мача с Малта.
По две изречения за всяка.
За съжаление, медиите правят лоша услуга на Крисия, Хасан и Ибрахим, помпайки им звездно самочувствие на неукрепнала възраст. Експлоатацията на децата с цел печалба е морално отблъскваща и с възможни вредни последици за развитието на самото дете, но на никого от индустрията не му пука за това.
При Кобрата нещата са сложни - и ниското, и прекаленото самочувствие са проблем. Всяка от крайностите в оценката (и преди, и след мача), не е здравословна.
За предстоящата футболна среща - браво, бе, чочев!!! Някакъв журналист пита Ивайло Чочев сега, като играе в Серия А дали е с по-високо самочувствие и Чочев го ковна, че преди е играл за ЦСКА.

По време на конференция по сигурността миналата седмица един чужд посланик изрази силно учудване защо Украйна, а не кризата в Близкия изток се счита за основна заплаха за мира и стабилността, при положение, че при украинската криза има дипломатическа мрежа за урегулиране на конфликта, включително Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и други организации, докато такава липсва в случая с Ислямска държава.

Every reform movement has a lunatic fringe.
Theodore Roosevelt (1913)

"Колкото по-безупречен е човек отвън, толкова повече са демоните вътре в него."
Зигмунд Фройд


Ако публикацията ти харесва, можеш да я подкрепиш, като кликнеш на бутончето на ТопБлогЛог долу вляво.

4 коментара:

escortbayan каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Muhammad Rafique каза...

The Pak Media is a Source of Latest News from Pakistan Top News Channels and News Papers Including The News, Jang, Dawn news, Express News and Geo News

Lapcare Chemmad каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Lapcare Chemmad каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.