Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2014-11-07

Прашинки

Преди време срещнах една приятелка - изглеждаше зле: бледа и недоспала. Сподели, че има проблеми с това, че дълго време не си намира работа. Онзи ден я видях отново. Прегръщаха се с новия й приятел, изглеждаше фантастично, дори си беше намерила работа по нейната рядка специалност. Извод - безработицата, бедността и безперспективността са страшни злини, но най-доброто лекарство си остава любовта.

За пръв път в читателската ми кариера започвам да чета един след друг три гадни романа на автори, които по принцип харесвам (извратения и с много тъжен финал "Марина", "Предателство" и роман на Доктороу, оказал се разочарование след готиния "Призраци в Ню Йорк"). Спасението дойде с меланхоличния и мек като ирландския торф, за който се разказва, "След багера" на Джак Харт. И, да, ако сте пропуснали неговите "Размишления в катраненото буре", поправете грешката.

Прави ми впечатление, че напоследък под, примерно, снимки на момичета, може да се прочетат коментари от типа на "Много красива!". Добре де, мацето е хубаво, но къде изчезна едно малко "си"? А след това същите тези коментиращи се смеят на нашите приятели и колеги араби, които учат български, че казвали "Ти шегуваш". Ми от Вас гледат!!!

"Да си загрижен за другите хора днес е много опасна идея."
Ноам Чомски
"If you care about other people, that's now a very dangerous idea."
Noam Chomsky

Според доста русофоби у нас Мъртво море е мъртво, защото Путин го е убил.

По телевизиите се напълни с експерти по Близкия изток, точно както преди време изведнъж всички разбираха от Украйна. Преди година и половина, когато една малка група говорехме за ал-Каида в Сирия и чуждата помощ за опозицията, бяхме комплиментирани като асадисти, путинисти, развиващи теория на конспирацията. Днес точно тези, които говореха, че няма ал-Каида в Сирия обясняват какво представлява ал-Каида в Сирия. Няма по-голямо морално удовлетворение от това напълно да прегърнат тезата ти, която са отхвърляли.
P. S. Този известен иракски журналист, който заради химическата атака предвиждаше американски удар срещу Дамаск до края на август 2013 г., сега отново дава прогнози.

В почти всяка държава криенето на данъци и мрънкането са национални спортове, така че ние не правим изключение. Преди време обаче дадох примера с това как държави като бедните Дания, Ирландия, опустошените Германия и Япония успяват да се въздигнат. Често обаче ми отговарят, че причина това да не се случи е народопсихологията. Истината обаче е малко по-друга - българите в други периоди в България, общо-взето, или пък в чужбина са спазвали и спазват правилата - не хвърлят фасове и боклук и т.н. Има ли разлика в народопсихологията? Не, разбира се, просто има утвърден и наложен ред.

Ако публикацията ти харесва, можеш да я подкрепиш, като кликнеш на бутончето на ТопБлогЛог тук вляво.

Няма коментари: