Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2015-04-23

Десет статуса от "Фейсбук"

На доста от местата в Близкия изток, където днес съществуват проблеми, търсете ролята на Албиона в миналото.
От 1915 г. започва кореспонденцията между британския Върховен комисар в Египет сър Хенри Макмахон и арабския първенец шариф Хусайн. Писмата са писани нарочно на неясен език, като към това се наслагват проблемите на превода, тъй като има сериозни разминавания в смисъла на някои думи в английския и арабски преводи. Англичаните най-много използват, разбира се, пожелателно наклонение.
Става дума за кореспонденцията, при която англичаните обещават да създадат независима арабска държава, ако арабите въстанат срещу Османската империя по време на Първата световна война.
Подобен е и случаят, когато пак британците дават на евреи и араби абсолютно противоречи и взаимноизключващи се обещания за Палестина. През декември 1918 г. в Лондон текстовете на английски, език, който арабският представител Фейсал не знае, са в полза на ционистите, докато тези на френски (Файсал го владее добре) и на арабски са много по-умерени.
По същия начин на мирната конференция в Париж след Първата световна война, британците, които искат да разрушат сключеното от самите тях споразумение за подялба на територии Сайкс-Пико, подкрепят арабските искания само когато те ощетяват французите.
Копелета!

След като ЕК остро се скара на Гърция, че е искала пари от Русия, европейският подход към южните ни съседи може да се обобщи така: ние пари няма да Ви дадем, но и от руснаците няма да искате!
Да живее геният на еврочиновниците в Брюксел!

Въпрос по съвременен етикет - от коя страна на чинията се слага мобилният телефон? :)))

Както знаете, в момента в Калифорния цари невиждана суша. Мисля, че тя има връзка с разхищаването на водата в предните години и десетилетия - не говоря само за басейните и вечнозелени морави в район с убийствено слънце, нито пък за земеделието, а за факта, че само през миналата година над 250 млн. литра сладка вода бяха вкарани в земята под високо налягане и смесени с химикали за осъществяване на фракинг за добив на неконвенционален газ... Мисля, че Калифорния е един хубав урок, за да се рамислим всички как използваме прясната питейна вода.

- Каква е приликата между река Дунав, "Южен поток" и високите технологии?
- И трите заобикалят България.

Честит професионален празник на всички колеги-юристи!
Обожавам древната колкото Целз максима, че правото е изкуството на доброто и справедливото. Нека не забравяме, че правото има и функции като това отношенията да се развивават цивилизовано и не по-малко важно - че то трябва да защитава слабия, защото силният винаги има достатъчно много начини и средства да се защити и сам!

Ваня Григорова написа, че планът "Юнкер" за стимулиране на икономическата активност бил само за частни бизнес организации. Нищо за държавни такива. Ама парите там са публични. Частната инициатива затова е частна, за да се оправя сама. Не да точи публични пари!План за симулиране на икономическа активност е това.

Това мнение може да бъде споделено с малкото допълнение, че от всички проекти, по които кандидатства, България ще получи няколко мизерни милиона по съвместен проект с Гърция...

Момчета, никога, ама никога не забравяйте, че няма значение колко сте мъжествени или добри в леглото. Единственото, което има значение, е какво ще каже жена Ви на приятелките си :)))

През месеците януари-февруари 2014 г. реалните инвестиции в България са били 53.9 млн. евро, за същия период на тази година те са се свили до 12.9 млн. евро или спад със 76%. В недвижими имоти чуждите граждани са вложили 14.7 млн. евро за първите два месеца на миналата година, докато тази покупките са на стойност 4.5 млн. евро. Търговските кредити миналата година са били 55.6 млн. евро, докато тази година задлъжнялостта се е увеличила с 59% до 88.4 млн. евро.
По данни на в-к "Сега"

Светът винаги изглежда по-светъл, когато правиш добро на някой друг, а не само на себе си!
Чарлз де Линд

Ако статията ти харесва, можеш да кликнеш на бутончето на ТопБлогЛог долу вляво.

Няма коментари: