Страннико из безбрежните електронни полета, добре дошъл в моето местенце в интернет!
Дано престоят ти тук бъде ако не полезен, то поне приятен!

Моля коментарите да бъдат НА КИРИЛИЦА и БЕЗ ОБИДИ!

За оптимално разглеждане препоръчвам браузър Mozilla Firefox.2015-09-10

Десет статуса от Фейсбук

Идва момент, в който всеки си задава въпроса дали пък не е разочаровал или наранил важен за него човек. За съжаление, мисля, че преди известно време направих точно това, въпреки че мотивите ми бяха уж добри. И да съжалявам, не променя нещата.
Щастливи сте, ако си зададете този въпрос и можете да му отговорите отрицателно!

В квартала са се родили котенца. Обичам да ги храня понякога вечер. Когато им дам нещо и те бързо и грациозно припкат с лапички, за да хапнат... това са едни от най-хубавите ми мигове напоследък.

Оправданието на мнозина западни лидери да не присъстват на Парада на победата на 9 май в Москва беше ситуацията в Украйна и Крим. Какво обаче е тяхното оправдание за това, че не бяха в Пекин? Китай преживява страховито опустошение по време на войната, от болести и глад загиват милиони (китайските летци не можели да правят фигури от висшия пилотаж при сраженията си с японските асове, защото им прилошавало от недояждане), приносът за победата в Азия е значителен. Западът лицемерно се опитва да пренапише историята с по-късна дата. На този фон идва и снимката на холандски уншверситетски учебник, която моя приятелка пусна днес. Пише, че тези, които са прави предишни опити за обединяване на Европа, били Хоенцолерните и... Хитлер.
Да ни е честита новата историческа памет!
Като цяло силно ме тревожи посоката, в която т. нар. Запад се движи - като (липса на) ценности, солидарност, демографски проблеми, конфрантация с Русия, деиндустриализация...

Всеки човек се радва, когато оценят труда му. В академичната сфера тази оценка се дава чрез цитирането.
Щастлив съм да видя, че в своята интересна и отлично структурирана разработка за Турция в сборника "Балканите през второто десетилетие на ХХI век" моят учител и приятел д-р Бойко Маринков се е позовал и на два мои скромни приноса!

Днес е Денят на българската дипломация.
Огромното мнозинство от българските дипломати са отлично подготвени хора (езиково, правно, политически), които често са загърбили много по-добри възможности, за да се посветят на трудната си работа, изискваща честа смяна на страната на живот, адаптиране към нова култура и среда, нерядко загърбване на семейството. Дипломатите ни нямат вина за системното недофинансиране на системата и заради това работят нерядко на ръба на физическите си възможности. Не е тяхна грешка, че политическият ни елит не може да формулира приоритети и гласът на професионалистите е заглушаван от чужди внушения, тинк-танкове, политически съображения, гласовити кретени по медиите.
Искам да поздравя тези, които са работили или работят в тази сфера, да им пожелая здраве, кураж и умения за отстояване на националния интерес и много професионални и лични успехи.
Светът става все по-несигурен, така че всички ние имаме нужда от Вашите способности!

Една случка. Преди няколко дни видях един човечец да събира платмаса край кофите близо до нас. Дадох му 3-4 лв., които той първоначално не искаше да приеме. После ги взе и се просълзи. Оказа се интелигентен ром, завършил строителен техникум, наскоро работил немалко време, не му платили...
Та, ако някой търси строителни услуги на ниски цени - Божидар Петров, 0894 931 741.

Не можеш да се отнасяш с пренебрежение към малките хора, ако искаш да си сред големите...
Крадено от Поли Тодорова

Добро утро! Да Ви разкажа за един интересен разговор, който имах наскоро. Събеседникът ми, който се пише десен, първо ожали обезлюдяването на България (абсолютен факт), поради което бежанците били "дар Божи". После заговорихме за бедността и неравенството и той каза, че нямало такова нещо, много добре сме си живеели. Защо тогава демографски сме в колапс? После като либертарианец атакува многото регулации и държава. Докато не се сетих да го попитам къде работи. Отдел Х на министерство У. Иначе там му било добре - осигуровки, отпуск... Малко държава, но само за другите! После бях поучаван за американската геополитика от човек, който не е и чувал за адм. Алфред Меън или Н. Спайкмън :) Такива са капаните и парадоксите на несистематичното мислене!

If you don't stand for something, you will fall for anything.
Malcolm X

Ако статията ти харесва, можеш да кликнеш на бутончето на ТопБлогЛог долу вляво.

Няма коментари: